Gençlerbirliği’nin Hedefleri ve Transfer Stratejisi
Gençlerbirliği’nin teknik direktörü Serkan Eroğlu ve sportif direktör Ali Ekber Düzgün, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Eroğlu, göreve başladığı dönemden bu yana Süper Lig hedeflerini verdiklerini ve bunun başlangıçta birçok insan için zor bir hedef gibi göründüğünü belirtti. Ancak kendilerine ve ekibine duydukları güvenin bu başarıyı getirdiğini vurguladı. Eroğlu, “Başkanımız ve yönetim kurulumuzla yaptığımız görüşmelerde bu hedefi açıkça ortaya koyduk.” diyerek, takımın motivasyonunu artırmak adına yapılan stratejik adımların altını çizdi.
Eroğlu, özellikle ara transfer döneminde yapılan transferlerin takıma büyük katkı sağladığını ifade etti. Örneğin, Popa’nın 8 gol ile önemli bir katkı sağladığını ve Leo Gaucho’nun da katkı sıralamasında ilk üçte yer aldığını belirtti. Bu oyuncuların takıma hızlı bir şekilde adapte olabilmelerinin çok değerli olduğunu söyleyen Eroğlu, transfer sürecindeki doğru kararların ve bütçenin etkin kullanımının önemini vurguladı.
Süper Lig Hedefleri
Eroğlu, kulübün Süper Lig’deki hedefleri ile ilgili olarak, “Ben ‘ligde kalalım yeter’ düşüncesinde değilim,” dedi. İlk sezonun zorluklarına vurgu yaparak doğru transferlerin yapılmasının kritik olduğunu ifade etti. Eroğlu, “Hedefimiz, ilk sezonumuzda ilk 10 içerisinde yer almak,” şeklinde kendilerine belirledikleri hedefi açıkladı. Bu hedefe ulaşmak adına uygun bir kadro kurmanın şart olduğunu belirtti.
Takımın taraftar desteğinin de başarıyı doğrudan etkilediğine dikkat çeken Eroğlu, Sakaryaspor maçında 17 bin taraftarın tribünleri doldurduğunu söyledi. Sezon boyunca tribünler ceza almadan maçları tamamladığı için de memnuniyet duyduğunu belirtti. Taraftarların aileleriyle birlikte maçlara gelmesi ise Gençlerbirliği tribünlerinde örnek bir atmosfer meydana getirdi.
Açıklamalar ve Gelecek Vizyonu
Sportif direktör Ali Ekber Düzgün, kulübün transfer çalışmalarına dair bilgi vererek, uzun yıllara dayanan bir izleme ağına sahip olduklarını dile getirdi. Bu bağlamda, doğal bir scout ağlarının mevcut olduğunu ve Popa gibi oyuncuları alırken Stancu’dan ve diğer oyunculardan referans aldıklarını ifade etti. Bu ikili ilişkilerin kendileri için önemli olduğunu vurguladı.
Düzgün, Gençlerbirliği’nin altyapı geleneğini de hatırlatarak, “Kulübün genetiğinde üretmek var,” ifadesini kullandı. Arda Güler ve İrfan Can Kahveci gibi futbolcuların altyapıdan yetişerek profesyonel liglere geçiş yaptığını belirterek, bu kültürü yeniden canlandırmanın kendileri için önemli bir görev olduğunu dile getirdi.
Son olarak, Baran Yıldız’ın A takım oynamadan Newcastle United ile sözleşme imzalaması hakkındaki soruya Düzgün, genç futbolcuların menajerler aracılığıyla aileleri tarafından etkilediklerini belirtti. “Biz de Süper Lig’deyiz. Artık çekici hale geldik,” diyerek genç oyuncuların kulüpte kalmalarının sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Düzgün, “Gençlerbirliği, genç oyuncu yetiştirir ve gönderir. Bunları tekrar yapacağız,” diyerek geleceğe dair umutlarını dile getirdi.