USD38,00
%0.48
EURO41,26
%0.25
BIST9.147,30
%-6.76
Petrol71,86
%-0.19
GR. ALTIN3.703,42
%0.02
BTC3.200.992,33
%-0.12
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Diş eksikliğinde implant şart mı?

Diş eksikliğinde implant şart mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diş sağlığı, genel yaşam kalitesinin önemli bir parçasıdır. Gülüşümüz, özgüvenimizi artırırken, sağlıklı dişler fonksiyonel rahatlık ve estetik bir görünüm sunar. Ancak, diş kaybıyla karşılaşıldığında, bu denge bozulabilir. İşte bu durumda implant tedavisi devreye girebiliyor. Diş kaybının nedenleri ve implant tedavisini düşünmemiz gereken durumlar nelerdir?

1-Diş Kaybı: İmplant tedavisi, bir veya birden fazla dişin kaybı durumunda düşünülebilir. Kaybedilen dişin yerine titanyum malzemeden üretilen bir implantı çene kemiğine yerleştirerek, zamanla çene kemiğiyle bütünleşmesi beklenir. Böylece doğal dişe benzer bir fonksiyon ve estetik görünüm sağlanmış olur. Ancak o bölgede kemik uygunluğu yoksa ve komşu dişler mevcutsa, köprü porselen diş gibi farklı bir alternatif değerlendirilebilir.

2- Hareketli Protezlerin Rahatsızlığı: Bu protezlerin neden olduğu rahatsızlıklar, genellikle sabit olmayan yapısı, çiğneme zorluğu, konuşma problemleri şeklinde ortaya çıkabilir. Sabit bir çözüm arayanlar için hareketli protezlerin rahatsız edici olması durumunda implant tedavisi düşünülebiliriz. Yani damak protezlerinin çok avantajlı bir alternatifi olarak implantlar tercih edilmektedir.

3- Çene Kemiği Erimesi: Diş kaybı sonrasında çene kemiğinde meydana gelen erime, implantların yerleştirilmesini zorlaştırabiliyor. Ancak çene kemiği greftleri veya teknolojik ilerlemelerle bu durum aşılabilmektedir. Çene kemiğindeki erimeyi durdurmanın en pratik yolu diş kaybından en geç 6 ay sonraya kadar bir sürede o bölgeye implant yapmaktır. İmplantlar bir ağaç kökünün toprağı tutması gibi çene kemiğinin erimesini durdurabilir.

4- Fonksiyonel Sorunlar: Diş kaybı, çiğneme fonksiyonunu etkileyebilir. İmplantlar, çiğneme işlevini geri kazandırarak hastanın daha rahat bir beslenme deneyimi yaşamasını sağlar. Özelilkle yan yana 2 dişten fazla kayıp varsa porselen köprülerin avantajlı bir alternatifi olacaktır.

İmplant tedavisi, bireysel durumlara göre değerlendirilmelidir. Diş hekimleri olarak hastanın genel sağlık durumu, çene yapısı ve estetik beklentileri gibi faktörleri dikkate alarak uygun tedavi planını belirlemeyi amaçlıyoruz.

Günümüz teknolojisinde şeker hastalığı gibi yara iyileşmesinin güç olabildiği hastalarımızda dahi uygun tipte implantlar mevcut ve hasta konforunu maksimumda tutarak tedaviler sonuçlanabilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diş eksikliğinde implant şart mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Girdap Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!