USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,10
BTC2.153.894,59
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Ekonomik Kriz Zengin-Fakir Ayrımını Derinleştiriyor: Zengin Daha Zengin, Fakir Daha Fakir!

Ekonomik Kriz Zengin-Fakir Ayrımını Derinleştiriyor: Zengin Daha Zengin, Fakir Daha Fakir!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomi krizin zengin ve fakir ayrımını artırdığını, iktidarın planlamadan ve sorumluluktan uzak yönetim tarzıyla yoksulluğu derinleştirdiğini ifade etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik zorlukların ülkedeki gelir dağılımındaki dengesizliği daha da artırdığına işaret etti. Gürer, “Son birkaç yılda, üst düzeylerdeki birkaç kişi sürekli olarak zengin olurken, en alttaki büyük çoğunluk da yığınlıkla kendi durumlarının daha da kötüleştiğini gördü. Hükümetin uyguladığı politikalar yoksulluğu sadece tahrik etmekle kalmıyor, daha da artırıyor” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik krizin bolluk ve yoksulluğun daha da belirgin hale gelmesine sebep olduğunu vurguladı. Kıyıda köşede yaşayanların varlığının ayrı bir yere konulmasına rağmen, çoğalan sefaletin göz ardı edilemez hale geldiğine değindi.

Ekonomik çukurun daha da derinleştiğini belirten Gürer, “Fakirleşme durumunu dile getirdiğimizde, alışıla gelmiş yaşam standartları öne sürülerek zenginliğin göstergesi olarak lüks restoranlarda yapılan harcamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Ancak ülke genelinde ciddi bir yoksulluk sorunu yaşanıyor. Emeklilerin, düşük ve belirli bir geliri olanlar, asgari ücretlilerin yaşam koşulları şartları daha da kötü hale geldi. Tüketim alışkanlıkları değişmiş durumda. Alışveriş merkezlerinin fiyatlarına göre müşteri ayırt ettiğini görebilmekteyiz. Çarşılar ve pazar yerlerinde hesaplı alışveriş yapmak bir zorunluluk haline geldi. Bu duruma ek olarak, elinde kredi kartı olanların ay sonunu getirmek için bilinçsizce harcama yapması, yoksul kesimin daha da genişlemesine neden oluyor. Bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının, 19-26 Temmuz haftasında 52,7 milyar TL’den daha fazla artarak 3,34 trilyon TL’ya ulaşması bu duruma dikkat çeken bir veridir.”dedi.

Ayrıca Gürer, akılcı kazanç sağlayan ve hakim güçlerden faydalanan bir grubun varlığına ve bu grubun yaşanan sefalet hakkında bilgisiz olduğuna dikkat çekti. Öte yandan, bankacılık ve kredi borçlarından ayakta kalmaya çalışanlara ek olarak, banka mevduatlarının yüksek olduğu düşünüldüğünde, mevduatların %75,5’inin milyon liradan daha fazla olanlara ait olduğu görülüyor. Yakın yaşam masrafları olanlar ve bunların çoğunluğunu oluşturan bireyler bir yanda, öte yandan ise bu sistemden yarar sağlayan bireylerin varlığı belirginleşiyor.

Emeklilerin ve asgari ücretle çalışanların geçim sıkıntısına maruz kaldığını belirten Gürer, hükümetin, az sayıdaki zenginleri koruma eğiliminde olduğunu ve vergide adalet sağlama konusunda yetersiz olduğunu belirtti. Ayrıca, çiftçilerin tarım ürünlerine düşük alım fiyatları belirleme konusunda da hükümetin başarısız olduğuna dikkat çekti.

Gürer, “Bu sistemin yanı sıra, bir avuç zenginin durumu her zaman iyi; zengin, daha da zengin, fakir ise daha da fakir oluyor. İktidarın planlama ve sorumluluk eksikliği içinde olan yönetim anlayışı, yoksulluğu daha derinde hale getiriyor. Evden çıkan fatura ve diğer çeşitli harcamalar nedeniyle emekliler ve belirli bir geliri olanlar da yetişmekte zorlanıyor.” şeklinde sonlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ekonomik Kriz Zengin-Fakir Ayrımını Derinleştiriyor: Zengin Daha Zengin, Fakir Daha Fakir!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Girdap Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!