Uzaydaki en büyük yıldızlar uzun süren gözlemler ve araştırmalar sonucunda belirlendi. Bazıları Güneş’imizin binlerce katı boyutunda ve rengarenk olduğu biliniyor, bu yıldızlar hakkındaki bilgiler bizi şaşırtabilir. Güneş’imiz, 1.4 milyon km çapındaki büyüklüğüyle şaşırtıcı bir boyuta sahiptir ve içine 1.3 milyon Dünya gezegeni sığdırabilir. Güneş’e benzeyen yıldızlar, Güneş dışında kalan geniş yıldızlar olarak bilinir. Uzayın geniş kozmosunda en parlak ve en büyük olan yıldızlar listesinde şu yıldızlar öne çıkmaktadır: HV 888, AH Scorpii, CM Velorum, HD 12463, VY Canis Majoris, HD 269551, RSGC1-F01, WOH 5170, WOH G64 ve UY Scuti.
HV 888 yıldızı, 163 bin ışık yılı uzaklıkta bulunmaktadır ve kırmızı süper devin rengi, yıldızın hayatının sonuna yaklaştığının bir işaretidir. AH Scorpii ve CM Velorum yıldızları da Güneş’imizden çok daha büyüktür ve sıcaklıkları oldukça yüksektir. HD 12463 yıldızının ise çok fazla bilgi bulunmamakla beraber, Güneş’in 1.420 katı büyüklüğünde olduğu düşünülmektedir. VY Canis Majoris ise Güneş’imizin kat kat büyüklüğünde olup ışık hızına karşı dolaşmak ise altı saat sürer. HD269551 yıldızının boyutu Güneş’imizin binlerce katı büyüklüğündedir ve oldukça kararsızdır. UY Scuti ise şu ana kadar gözlemlenen en büyük yıldızdır ve muhtemelen sadece 10-20 milyon yaşında olup, yaşam döngüsünün sonunun ne olacağı kestirilememektedir.
Uzaydaki büyük yıldızlar hakkında edinilen bu bilgiler, evrenin büyüklüğü ve farklı renklerdeki yıldızların çeşitliliği hakkında bize önemli ipuçları vermektedir. Bu yıldızlar, evrenin muazzam boyutları, sıcaklıkları ve renkleri hakkında bilgi edinmede ve gözlemlenmede fırsatlar sunmaktadır. Dolayısıyla, uzaydaki büyük yıldızlar hakkında elde edilen verilerin astronomi alanında büyük bir önemi bulunmaktadır.