Son altı ay boyunca Gazze’de gerçekleşen İsrail saldırıları, 33 binden fazla sivilin yaşamını yitirmesine ve 2 milyon kişinin yerinden edilmesine neden oldu. 2,3 milyon Filistinliyi hedef alan saldırılar, üç atom bombasından daha fazla yıkıma sebep oldu. İsrail, hava ve kara saldırılarını altı ay boyunca sürdürdü.
İsrail’in savaş suçlarına karşı uluslararası tepkiler olmasına rağmen, saldırılar ve katliamlar devam etti. Gazze’de altıncı ayını dolduran saldırılar nedeniyle Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, savaşın sona ermesi gerektiğini ve insanlığa yapılan bu ihanetin hesabının sorulması gerektiğini belirtti. Uluslararası kurumlar İsrail’e çağrıda bulunmasına rağmen, İsrail saldırılarını devam ettirdi.
Gazze’de yaşanan savaş suçlarına dair uluslararası endişeler artarken, dünya adalet ve güvenlik kurumları Gazze’deki duruma müdahale etmeye çalıştı. Uluslararası Adalet Divanı (UAD) ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Gazze’deki soykırım suçlarını durduracak tedbirler almak için çağrıda bulundu. Ancak İsrail, bu kararlara aldırmayarak saldırılarına devam etti.
Saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı 33 binden fazla olurken, yaralı sayısı da 75 bini geçti. Gazze’de yaklaşık 1.7 milyon kişi evsiz kaldı ve binaların yüzde 60’ı yıkıldı ya da kullanılamaz hale geldi. Bu süreçte okul binalarının %90’ı yok edilirken, hastanelerin ve ibadet alanlarının sadece küçük bir kısmı faaliyet gösterebildi.
İsrail saldırıları, özellikle çocukları olumsuz etkiledi. Altı aylık süreçte hastanelerde tedavi gören 34 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti. Gıda güvensizliği Gazze’deki sivil nüfusu olumsuz etkilerken, çocukların %31’i akut yetersiz beslenme tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Bu trajedi, uluslararası toplumun Gazze’deki insani krize acil müdahale etme gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.