Türkiye’nin dijital platformu olan e-Devlet Kapısı, ülkede dijitalleşme sürecinin hızlanmasıyla birlikte hizmet kapsamını genişleterek 1000’in üzerinde kurumu entegre etti. 2023 yılına gelindiğinde Türkiye genelinde 64 milyon 281 bin 459 kişi tarafından kullanılan e-Devlet Kapısı’na toplamda 4 milyar 398 milyon 511 bin 646 giriş yapıldı ve 2 milyon 538 bin 134 yeni kullanıcı sisteme dahil oldu.
2023 yılında hizmete sunulan dijital hizmetlerin toplam kullanım sayısı 12 milyar 424 milyon 496 bin 594 olarak kaydedildi. Bu hizmetler arasında en fazla tercih edilen ise 1 milyar 58 milyon 534 bin 980 girişle “Sosyal Güvenlik Kurumu-SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi” oldu. Ayrıca, “Askerliğim” ve “Varis Hizmetleri” adlı 2 yeni hizmet de vatandaşların kullanımına sunuldu. Toplamda 6 bütünleşik hizmet sunulan e-Devlet Kapısı, kullanıcı odaklılık ve şeffaflık alanlarında Avrupa’da 3’üncü ve 6’ncı sırada yer aldı.
2024 yılında Türkiye’nin e-Devlet Kapısı’nda sunacağı hizmetlerin sayısının artırılması ve kayıtlı kullanıcılarının sayısının 66 milyonu aşması hedefleniyor. Ayrıca, kamuda açık kaynak kodlu yazılımların yaygınlaştırılması için Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı. Bu kapsamda kamu hizmetlerinin e-Devlet Kapısı üzerinden sunulmasında hizmetlerin bütünleştirilmesi ve süreç tasarımı için Merkezi Süreç Otomasyonu Platformu ve Ortak Süreç Kütüphanesi’nin oluşturulması için pilot çalışma gerçekleştirilecek.
Dijital hizmet karnesi geliştirilerek, hizmet bazında performans göstergeleri, veri kullanımı, işlem istatistikleri, kullanıcı memnuniyeti gibi bilgiler kamuoyuna ilan edilecek. Bütün bu gelişmeler Türkiye’yi dijitalleşme konusunda Avrupa’da öndeki ülkelerden biri haline getirirken, e-Devlet Kapısı’nı gelecekte daha da büyüyen ve gelişen bir dijital platform olarak konumlandırıyor.