USD39,73
%0.16
EURO45,88
%0.20
BIST9.203,37
%1.11
Petrol77,01
%-2.33
GR. ALTIN4.297,56
%0.15
BTC4.080.238,57
%-1.16
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Hayvan Hakları Kanunu’nda Değişiklik Yetersiz: Kanun Teklifi Tamamen Geri Çekilmeli

Hayvan Hakları Kanunu’nda Değişiklik Yetersiz: Kanun Teklifi Tamamen Geri Çekilmeli

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Hayvan Hakları Kanunu'nda yapılacak değişikliklere yönelik ciddi eleştirilerde bulundu ve kanun teklifinin tamamen geri çekilerek yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiftlik, Orman ve Kırsal İşler Komisyonu tarafından Yaratık Hakları Yasanın yeniden yapılandırılması ile ilgili düzeltmelerin gerçekleştirildiği toplantılarda, CHP Niğde vekili Ömer Fethi Gürer, mevcut kanun tasarısına şiddetle karşı çıktı. Gürer, mevcut kanun tasarısı hakkında “Bir maddenin değiştirilmesi yasanın genel amacını değiştirmiyor; bu kanun tasarısı tamamen kusurlu bir tasarı.” şeklinde konuştu.

Ömer Fethi Gürer, kanun tasarısının tamamen geri çekilmesi gerektiğini ve bu konuda tüm partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini savundu. Gürer, “Bu kanun tasarısı, barınaklarda yaratıkların yaşam süreleri ve bu yaratıkların bakım maliyetleri üzerinde herhangi bir etki analizi dahi yapılmadan, Ekim ayına kadar herkesin görüşünün alınması gereken bir tasarıdır.” dedi.

Ömer Fethi Gürer, mevcut kanun tasarısının yetersiz ve eksik olduğunu ve sorunun çözümüne hizmet etmediğini belirtti. Gürer, yaratıkların barınaklara alınmasını ve orada uzun süre boyunca kalmasını, sahiplenilmedikleri sürece yaşamlarının sürdürülmesi mümkün olmayan bir durum olduğunu ve bu nedenle dolaylı bir öldürme anlamına geldiğini ifade etti.

Ömer Fethi Gürer, yaratık barınaklarının sadece belediyelerin sorumluluğunda olmasının ve hatta il özel idarelerinin topladığı yaratıkların da buraya getirilmesinin uygulanabilir olmadığını söyledi. “25 binin üzerinde olan yerlerde barınaklar kurarak bu soruna çözüm bulmak uygulanabilir değil,” dedi. Gürer, yirmi yıl önce uygulanmayan kanunun ve bu konuda oluşturulan bir komitenin önerileri dikkate alınmış olsaydı, bugün bu sorunların tartışılmayacağını belirtti.

Ömer Fethi Gürer, Türkiye’nin acil çözüm bekleyen meseleleri olduğunu ve bu nedenle mevcut kanunun gündeme getirilmemesi gerektiğini belirtti. Gürer, “Emeklilerin yaşam masraflarını karşılayamadığı, stajyerler ve çırakların emeklilik sigortası başlatılmadığı, taşeronda çalışanlar için kadro tanımlanmadığı, küçük işletmeler için prim gün sayısı 7200 güne çekilmediği, ve yoksulluğun arttığı bir dönemde Türkiye’nin acil gündemleri varken, bu meseleyi mevcut kanun ile çözme olasılığını gündeme getirmek uygun değil.” dedi.

Ömer Fethi Gürer, ötanazi kelimesinin kanundan çıkarılmasının, yaratıkların öldürülmeyeceği anlamına gelmediğini belirtti. “İçerisinde, bu duruma yol açan kesinlikler içeren düzenlemeler bulundurulmuş,” dedi. Gürer, kanun tasarısı üzerinde yeterince çalışılmadığını ve sivil toplum kuruluşlarının da dahil olduğu tüm kısımların yeterince incelenmediğini savundu.

Ömer Fethi Gürer, barınakta bakım altına alınan yaratıkların bakım maliyetleri ve belediyelere yükleyeceği ek masrafların yanı sıra, diğer maliyetlerin de değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Komisyon toplantısında görüşlerini belirten Gürer, Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinden teklif sunmayı kabul edenler dışında, sivil toplum örgütlerinin de dahil olduğu bir incelemenin yeterli olmayacağını savundu. Gürer, ilgili bakanlıkların bu sürece katılmasının ve düzenlemelerin yeterli olmadığını belirtti. Gürer, kısırlaştırma işlemlerine ilgili bakanlıkların dahil olması gerektiğini ifade etti. Kaynak: Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hayvan Hakları Kanunu’nda Değişiklik Yetersiz: Kanun Teklifi Tamamen Geri Çekilmeli
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Giriş Yap

Girdap Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!