HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE –
Türkiye’nin önde gelen çeltik üretim alanlarından biri olan Edirne’nin İpsala ilçesinde, verimli topraklar üzerine yerleşen pirinç tarlaları, drone ile havadan görüntülendi. Çeltik ekim sezonunun başlamasıyla birlikte suyla buluşan geniş İpsala Ovası, yukarıdan bakıldığında göz alıcı bir manzara sunuyor.

ÜRETİCİLER ÖZENLE ÇALIŞIYOR
İpsala’daki çiftçiler, yoğun bir çaba ile çeltik ekimini tamamladı. Uzun bir hazırlık sürecinin ardından, yöre halkı tarafından “çeltik tavası” olarak adlandırılan tarlalar, titizlikle seçilmiş çeltik tohumlarıyla buluştu. Bölge ekonomisinin önemli unsurlarından biri olan ve halk arasında “beyaz altın” olarak tanınan çeltik, İpsala ve çevresindeki birçok ailenin geçim kaynağını sağlıyor. Üreticilerin emekleriyle yeşeren bu tarlalar, bölge için son derece önemli bir yer teşkil ediyor.

GÖKYÜZÜNDEN ETKİLEYİCİ KARELER
Drone ile çekilen görüntülerde, sonsuzluğa uzanan yeşil ve su dolu tarlaların oluşturduğu eşsiz desenler gözleri gönlünü okşuyor. Adeta bir halının zarif dokumaları gibi yayılmış çeltik tarlaları, gökyüzünden bakıldığında kartpostal görüntüleri oluşturuyor. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden pilavdan, geleneksel dolmalarımıza, tatlıların en sevilenlerinden sütlaçtan, özel günlerin simgelerinden sarmalara kadar birçok yemeğin ana malzemesi olan çeltiğin filizlenmeye başladığı bu arazilerin manzarası, izleyenlere adeta bir büyü hissi veriyor. Suyun üzerinde hafifçe sallanan taze çeltik filizlerinin yarattığı huzurlu atmosfer, İpsala Ovası’nın doğal güzelliklerini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Kaynak: yerelhaberim.net