USD43,03
%0
EURO50,32
%-0.02
BIST12.023,78
%2.75
Petrol60,50
%-2.04
GR. ALTIN6.214,92
%-0.03
BTC4.024.893,61
%-0.32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Haluk GİRTİ
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. 30 Yıllık Ambargonun Sonu, Şimdi Tam Zamanı…

30 Yıllık Ambargonun Sonu, Şimdi Tam Zamanı…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Yıllık Bir “Sivil Ölüm” ve Bir Vasiyetin Anatomisi: Neden Sustum, Neden Şimdi Konuşuyorum?

“Sansürsüz ve Korkusuz: Çatlı Filminden Sonra Gerçeklerle Tanışacaksınız!”

Hiç düşündünüz mü; 30 küsur yıllık meslek hayatında sayısız skandal habere imza atan, haberi adeta kilometrelerce öteden koklayarak bulan bir “acar gazeteci”, neden yıllardır sistemli bir şekilde işsiz bırakılarak “emekli” edildi?

Meslektaşlarımın “usta” dediği bu kaleme, neden 1996 yılından sonra kimse iş vermedi? Daha doğrusu; neden kimse iş vermeye cesaret edemedi?

Ben Haluk Girti. 1996 yılı, sadece Türkiye için değil, benim hayatım için de bir milattı. O tarihten sonra üzerime çekilen o görünmez perde, aslında doğru haber yapmanın, gerçeklerin peşinden gitmenin bana kesilen “ağırlaştırılmış müebbet” faturasıydı. Beni işsiz bıraktılar, beni susturmaya çalıştılar, hatta bir dönem öldürmek istediler… Ama bir şeyi hesap edemediler: Gerçeklerin, er ya da geç gün yüzüne çıkma gibi bir huyu vardır.

Çatlı’nın Bana Vasiyeti: GİRDAP

Pek az insanın bildiği bir sırrı bugün burada açıklamanın vakti geldi. Bugün yayın hayatını sürdüren bu mecranın adı, yani GİRDAP, bizzat rahmetli Abdullah Çatlı‘nın bana vasiyetidir. Bana dönüp; “Haluk kardeşim, yarın ben olurum ya da olmam ama sen bir gün bir yayın organı kurarsan adı GİRDAP olsun” demişti.

O girdabın içine çekildim, o çarkların arasında ezildim ama ölmedim. Ölmekten beter edildim belki yıllarca ama o vasiyete sadık kalarak dimdik ayakta kaldım. Şimdi, o girdabın kıyısına vuran tüm o karanlık anıları, gizli ortaklıkları ve vatan sevdalılarını kullanarak kendi ikballerini kuranları deşifre etme vakti!

20 Mart’ta Perde Açılıyor!

Bilinmeyen gerçekler, korkusuz bir gazetecinin hayatından enstantaneler ve 30 yıllık bir ambargonun perde arkası… Hepsi çok yakında, tam da ÇATLI filmi vizyona girdikten hemen sonra sizlerle buluşacak.

Bir gazeteci doğruyu söylediği için nasıl cezalandırılır? Onu bu “sivil ölüme” mahkum edenler bugün hangi maskelerin arkasında saklanıyor? Beni öldürmek isteyenlerin elini kimler tuttu? Aradan yıllar geçse de ismimi duyduğunda hala uykuları kaçan o “güçlü” isimler kimler?

Sansürsüz, Kesintisiz, Gerçek!

Hazırladığım ve bir kenarda sabırla beklettiğim anı kitabım, bir roman değil; yaşanmışlığın ta kendisidir. Bu hayatın içinden geçen her bir karakter, her bir olay gerçektir. Hiçbir gerçek gizli kalmamalı. GİRDAP’ın içindeki tüm o karanlık noktaları Türk halkına ve dünyaya anlatmak benim mesleki onur borcumdur.

Bazıları kendi çıkarları için sadece ortalarda görünür, bazıları ise vatanı için önce gerçek kimliğini ve gerekirse ailesini feda eder. 20 Mart’tan sonra, kimin hangi tarafta durduğunu, o “derin” yapıların aslında kimlerin menfaatine hizmet ettiğini tek tek göreceksiniz.

Gündeme bomba gibi düşecek o büyük hesaplaşma başlıyor. Sonrasını ben de bilmiyorum dostlarım… Ama şunu biliyorum: Artık susma sırası bende değil, gerçeklerden korkanlarda!

Ben bugün yada yarın bu hayatta olmasam bile, tüm yaşanmışlıklarımın bilinmeyenlerini suya değil kitabıma yazdım buda böyle biline… Bundan böyle hiç bir gerçek gizli kalmayacak, tüm bilinmeyen gerçekler çok yakında gün yüzüne çıkacak.

“Bu saatten sonra ölüm dahil hiç bir şeyden korkmuyorum” “Bilinmeyen gerçekleri ağzı olan herkes anlatır, ben ise yazarım dedim ve sonunda da yazdım bitirdim” Çünkü söz uçar yazı kalır dostlarım. Yazdıklarım hikaye değil gerçek hayattan alınan ve bizzat kendimin de içinde bulunduğum yaşanmışlıklardan ibarettir.

Haluk GİRTİ

30 Yıllık Ambargonun Sonu, Şimdi Tam Zamanı…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Girdap Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!