Ordu-Giresun Havalimanı, Türkiye ve Avrupa’nın denize dolgu yöntemiyle inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğiyle öne çıkmaktadır.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Havalimanı’nın faaliyetleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.
Uraloğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nın son 10 yıl içinde 8,8 milyondan fazla yolcuya hizmet sunduğunu açıklayarak, “Açıldığı yıl yaklaşık 223 bin olan yolcu sayısı, geçen süre içinde yüzde 329 artış göstererek 2024’te bir milyona yaklaşmış durumda.” şeklinde konuştu.
HAVALİMANI 10 YIL ÖNCE HİZMETE GİRDİ
Havalimanının, 22 Mayıs 2015 tarihinde faaliyete geçtiğini ve Karadeniz’in zorlu coğrafyası göz önünde bulundurularak geliştirilmiş bir mühendislik harikası olduğunu vurgulayan Uraloğlu, buranın yalnızca ulaşım noktası değil, aynı zamanda bölgenin ekonomik, turistik ve sosyal gelişimini destekleyen bir cazibe merkezi olduğunu ifade etti.
TURİZM VE TİCARET POTANSİYELİ YÜKSELDİ
Uraloğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nın, 10 yıl içinde 8,8 milyondan fazla yolcuya hizmet sağladığını belirterek, “Karadeniz’in iki önemli ilini bir araya getiren bu havalimanı, yerel halkın hava ulaşımına erişimini kolaylaştırmış ve aynı zamanda bölgenin turizm ve ticaret potansiyelini arttırmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.
DENİZE 2,3 MİLYON METREKARE DOLGUYLA YAPILDI
Uraloğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nın tesislerinin tamamının deniz üzerine inşa edildiğini belirterek, 7 bin 435 metre mendirek, 9 bin 170 metre çevre yolu ve 2,3 milyon metrekare dolgu alanıyla bu projenin gerçekleştirildiğini aktardı.
2 MİLYON YOLCU KAPASİTESİNE SAHİP
Bakan Uraloğlu, 3 bin metre uzunluğundaki pisti, teknik blokları, kulesi ve yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip terminal binasıyla bölgeye önemli bir ulaşım altyapısı sağladıklarının altını çizdi.
ULUSLARARASI STANDARTLARDA ÇEVRECİ HAVALİMANI
Ordu-Giresun Havalimanı’nın çevre dostu bir vizyon doğrultusunda geliştirilme çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Uraloğlu, “Havalimanımız, Karbonsuz Havalimanı Projesi kapsamında yer almakta ve Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından yürütülen Karbon Akreditasyonu Programı’nda Seviye 2 Sertifikası’na sahiptir. Aynı zamanda tüm vatandaşlarımız için erişilebilir bir tesis olma özelliğini taşımaktadır.” şeklinde ifade etti.