USD40,08
%0
EURO47,21
%0.26
BIST10.167,26
%1.69
Petrol70,18
%0.07
GR. ALTIN4.275,48
%0.21
BTC4.448.085,39
%2.03
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’nin Nükleer Enerji Hedefleri ve Rosatom İş Birlikleri Anlatıldı

Türkiye’nin Nükleer Enerji Hedefleri ve Rosatom İş Birlikleri Anlatıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin nükleer enerji sektöründeki iş birliklerine dair önemli açıklamalar yapıldı. Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleşen Uluslararası ATOMEXPO-2024 Forumu’nda konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Moskova’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziyelerini ileterek sözlerine başladı. Bayraktar, Türkiye’nin nükleer enerji alanında Rosatom ile olan iş birliğini daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, Çin ve Güney Kore gibi ülkelerin de Türkiye nükleer pazarına yatırım yapmayı düşündüğünü ifade etti.

2020 yılında Dubai’de düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde, 2050 yılına kadar dünya genelinde nükleer enerji kapasitesinin üç katına çıkarılması gerektiği vurgulandı. Bayraktar, Türkiye’nin enerji talebinin hızla arttığını ve bu talebi yeşil enerji kaynaklarıyla karşılamayı hedeflediklerini dile getirdi. Türkiye’nin enerji sektöründe büyüme yaşadığını ve elektrik talebinin önümüzdeki yıllarda daha da artacağını belirtti.

Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin nükleer enerji stratejisi doğrultusunda Mersin’deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Hedeflerinin, 2035 yılında 7,2 gigavat ve 2050 yılında 20 gigavat nükleer enerji üretim kapasitesine ulaşmak olduğunu ifade etti. Önümüzdeki yıllarda küçük modüler reaktörlere odaklanacaklarını belirten Bayraktar, bu alanda büyük bir potansiyel gördüklerini dile getirdi.

Türkiye’nin enerji güvenliği ve karbon nötr hedefine ulaşma stratejileri kapsamında Rosatom ile iş birliğini geliştirmeyi arzuladıklarını belirten Bayraktar, Türkiye’de nükleer enerji sektörü için bir ekosistem oluşturulması yolunda adımlar attıklarını açıkladı. Nükleer enerjinin geleceğine ilişkin soruları cevaplarken, küresel sorunlarla başa çıkmak için iş birliğine vurgu yaparak, nükleer enerjinin daha iyi bir gelecek için önemli olduğunu dile getirdi. Sonuç olarak, Türkiye’nin nükleer enerji alanındaki adımlarının etkili bir şekilde atıldığı ve stratejilerin belirlendiği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Nükleer Enerji Hedefleri ve Rosatom İş Birlikleri Anlatıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Giriş Yap

Girdap Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!