USD35,59
%0.28
EURO36,70
%0.61
BIST9.977,94
%0
Petrol80,66
%-0.16
GR. ALTIN3.095,97
%0.46
BTC0,000000
%0
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Bakalım devler 2025’de neler yapacak?

Bakalım devler 2025’de neler yapacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bakalım devler ne yapacak?

Mashable Türkiye; “2024 büyük teknoloji şirketleri için yapay zeka ve donanım yılı oldu. Görünüşe göre önümüzdeki sene de bu trend artarak devam edecek” girişiyle, teknoloji devlerinin 2025 yılı ajandasını kaleme aldı. İşte teknoloji devlerinin yakın gelecekte duyurması beklenen yenilikleri…

Aklımızı başımızdan alacak

Yaklaşık 1 buçuk senedir GPT-5 üzerinde çalışılıyor. Ancak yeni büyük dil modelinin ertelendiği de biliniyor. Yeni modelin en zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor ancak önümüzdeki sene içerisinde de görmemiz ihtimal dahilinde. Yeni modelin GPT-4’ün gücünü aşan etkileyici yetenekleri olması bekleniyor. Birden çok aşamaya sahip görevleri yapabilmesi, hatta ses, video ve metinle çalışabilmesi olası. Bununla birlikte çok daha fazla metin girdisi alabilmesi ile, uzun metinleri işleyebilme özelliğine sahip olacağı da düşünülüyor.

Gözlükler ve yapay zeka

Geliştirdiği Ray-Ban akıllı gözlüklere bir ekran ekleyecek. Ekran eklenmiş yeni gözlüklerin de 2025’in ikinci yarısı kadar erken piyasada olacağı söyleniyor. Ekranda bildirimler ve Meta’nın sohbet robotundan yanıtlar görüntüleneceği belirtiliyor. Meta CTO’su ve Reality Labs’ın başındaki isim Andrew Bosworth, Aralık ayında yazdığı bir blog gönderisinde kullanıcıların 2025 yılında sadece istemlere yanıt veren değil, aynı zamanda günlük olarak yardım edebilecek kişiselleşmiş Yapay Zeka asistanlar bekleyebileceğini belirtti.

Geleceğin dünyasını çiziyor

Samsung ve Qualcomm ortaklığıyla birlikte Google, Android XR uzamsal bilgi-işlem platformunu piyasaya sunarak, karma gerçeklik konusundaki yaklaşımını ortaya koydu. Samsung tarafından üretilecek ve kod adı Project Moohan olan ilk cihazın, 2025 yılı içerisinde satın alınabileceği belirtildi. Cihaz, artık alışılagelmiş karma gerçeklik deneyimleri sunacak ve dahili olarak Gemini yapay zekasına sahip olacak. Google DeepMind’ın yaptığı açıklamada ise Project Astra gibi araştırma prototiplerinin yetenekleriyle birlikte Google, evrensel bir yardımcı olmayı umuyor.

Siri ile yeni bir dünya

Çok daha “kişisel” bir Siri sunması bekleniyor. Ama bunun önümüzdeki yıl mı yoksa 2026’da yapılacak olan Siri güncellemesiyle mi geleceği henüz net değil. Ancak firmanın büyük dil modeli özelliğine sahip Siri’yi 2025’te duyuruması olası. Apple, önümüzdeki Mart ayında akıllı ev ürünleri de duyurabilir. Haberde duvara monte edilen iPad benzeri bir tabletle birlikte evdeki cihazların kontrol edileceği, görüntülü görüşmeler yapılabileceği ve uygulamalara erişim için yapay zekayı kullanacağı söyleniyor.

Artık gücü arkasına aldı

Her ne kadar Elon Musk, Tesla’nın sürücüsüz taksi projesi Cybercab’in hacimli üretime 2026’ya kadar geçmesini beklemediğini söylemiş olsa da, şirketin üçüncü çeyrek duyurusunda düzenleme kurulundan onayın bu sene alınabileceği sinyalleri verildi. Musk ayrıca şirketin 2025’in ilk yarısında daha ekonomik elektrikli araç modelleri üretme yönünde ilerleme sağlayacağını da belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakalım devler 2025’de neler yapacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Girdap Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!