USD38,41
%0.2
EURO43,76
%-0.02
BIST9.432,55
%-0.61
Petrol66,87
%0.48
GR. ALTIN4.100,23
%-0.71
BTC3.628.713,22
%-0.25
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Disney’in Yıkıcı Yılı: Animasyon ve Derinlik

Disney’in Yıkıcı Yılı: Animasyon ve Derinlik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıl sonunda gösterime giren Mufasa: Aslan Kral ile Disney, Aslan Kral filminin 30. yılını kutladı. Barry Jenkins, düşük bütçeli Moonlight ile Oscar kazanarak, hayal gücü ve yaratıcılığı ile Disney animasyonlarına yeni bir derinlik kattı. Ayrıca, ekolojik masalları ele alan Vahşi Robot filminde, yavru kaz ile sempatik bir kadın robot arasındaki dokunaklı ilişkiyi Chris Sanders tablo gibi görüntülerle sundu.

TRAJİK YAZGILAR

Robot Düşleri adlı eserinde Pablo Berger, hayal ve gerçekliği harmanlayarak sadece hayvanların yaşadığı bir dünyada hayvan-robot dostluğunu duyarlı bir biçimde inceledi. Stop motion tekniğiyle çektiği Bir Salyangozun Anıları filminde ise Adam Elliot, trajik kaderleri ve marjinal yaşamları gözler önüne serdi.

Cannes Altın Palmiye ödüllü İlgi Alanı filminde Jonathan Glazer, Yahudi soykırımını bu sefer Nazilerin hücresine odaklanarak anlattı. Auschwitz toplama kampında çekim yapan yönetmen, sinemasal anlatımın tüm imkanlarını kullanarak benzersiz ve kan donduran bir yapıt ortaya koydu. Uzak bir gelecekte, tehlikeli bir virüsün insanları hayvanlara dönüştürdüğü Hayvan Krallığı filminde ise Thomas Cailley, insanın içindeki hayvanı dışa çıkararak dünyadaki dengelerin nasıl değiştiğini sorguladı. Büyüleyici müzikal Wicked ise Jon M. Chu yönetiminde, kült klasik Oz Büyücüsü‘nden uyarlanarak, Cynthia Erivo ve Ariana Grande‘ın canlı şarkı söyleyerek ve dans ederek zorlu bir deneyim gerçekleştirmeleriyle dikkat çekti.

USTALARDAN ÇARPICI ÖRNEKLER

Kevin Costner, Horizon: An American Saga filminde klasik Western temalarını farklı bir bakış açısıyla ele alarak, Amerika’nın sıfırdan kuruluşunu gerçekçi bir biçimde betimledi. Güçlü kadın karakterlerin ön planda olduğu film, sömürgeciliği de sorguladı. Her zaman yeniliklere açık olan Robert Zemeckis, Burada adlı filminde 30 yıl sonra Forrest Gump ekibiyle bir araya geldi. Tom Hanks ve Robin Wright‘ı yapay zeka ile gençleştiren Zemeckis, hayatın geçici doğasını ve an’da kalmanın kıymetini vurguladı. Alexander Payne ise melankolik komedisi Geri Kalanlar ile yaşamın yaraladığı üç insanın dostluk ilişkisini hümanist bir bakış açısıyla yorumladı.

EDEBİYAT UYARLAMALARI

Mikhail Bulgakov’un Usta ile Margarita eseri ve Alexander Dumas’nın ünlü romanları Üç Silahşörler: D’Artagnan ile Monte Cristo Kontu sinemaya başarılı bir şekilde uyarlanan edebiyat eserleri arasında yer aldı. Usta ile Margarita filminde Michael Lockshin, Putin yönetiminde Rusya’nın karanlık çağlara geri döndüğünü vurguladı.

Yılın dikkat çeken filmleri arasında İkili Delilik, Dört Kız Kardeş

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Disney’in Yıkıcı Yılı: Animasyon ve Derinlik
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Girdap Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!